ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΕΙΣ - ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΣΟΡΩΝ

Αποτεφρώσεις

Η αποτέφρωση νεκρών νομιμοποιήθηκε το 2006 και μπορεί να γίνει, πλέον, πραγματικότητα για τους πολίτες που το επιθυμούν ή το επιβάλλουν οι ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. Στο γραφείο τελετών Α. Κύρκος – Δ. Σιμωνίδης ΟΕ, στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, διαθέτουμε εμπειρία στις αποτεφρώσεις και αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση μιας αποτέφρωσης. 

image-334626-metafores4.jpg

● Εκδίδουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα.
​​​​​​​
● Τα έγγραφα μεταφράζονται στα βουλγαρικά από επίσημο μεταφραστή.
Οι αποτεφρώσεις λαμβάνουν χώρα στη Βουλγαρία, λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων στην Ελλάδα.

● Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η προηγούμενη ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του θανόντος για τη σχετική επιθυμία του ή η αντίστοιχη δήλωση των συγγενών του, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έως και τον τέταρτο βαθμό, κατά σειρά τάξεως.

image-334641-metakomiseis2.jpg

● Μεταφέρουμε τη σορό στη Βουλγαρία με πολυτελή νεκροφόρα.


● Φροντίζουμε, ώστε η διαδικασία της καύσης να γίνει με την τιμή και το σεβασμό που αρμόζει στον εκλιπόντα


● Δίνουμε στους συγγενείς τη δυνατότητα να παραστούν στην τελετή, εφόσον το επιθυμούν.


​​​​​​​

image-334643-metakomiseis3.jpg

● Αναλαμβάνουμε τον επαναπατρισμό της τέφρας


● Παραδίδουμε στους συγγενείς την ειδική μεταλλική τεφροδόχο


● Φροντίζουμε, ώστε η όλη διαδικασία της αποτέφρωσης να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη της σορού​​​​​​​

image-334651-pinlogo.png

Επαναπατρισμός Σορών

Στο γραφείο τελετών Κύρκος - Σιμωνίδης, στη Θεσσαλονίκη, διαθέτουμε σημαντική εμπειρία στο αντικείμενο του επαναπατρισμού σορών, καθώς έχουμε χειριστεί πολυάριθμες σχετικές περιπτώσεις. Αναλαμβάνουμε την αποστολή νεκρών από την Ελλάδα προς διάφορες χώρες, με περισσή φροντίδα, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Προς το σκοπό αυτό, μάλιστα, διατηρούμε σταθερές σχέσεις συνεργασίας με γραφεία τελετών του εξωτερικού, με τα οποία έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης.

Διαθέτουμε σημαντική εμπειρία στον επαναπατρισμό Ελλήνων που απεβίωσαν στο εξωτερικό. Έτσι, πραγματοποιείται η σεβαστή επιθυμία των ιδίων ή και των οικογενειών τους να ενταφιαστούν στον τόπο καταγωγής τους. Και σε αυτή την περίπτωση, συνεργαζόμαστε με γραφεία τελετών του εξωτερικού που εμπιστευόμαστε.


Φροντίζουμε και για τους συνανθρώπους μας που επιθυμούν την ταφή του αγαπημένου τους προσώπου στον τόπο γέννησής του, εντός της χώρας μας. Έτσι, αναλαμβάνουμε τη μεταφορά σορών από και προς όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.